گروه فضاي مجازي: مراسم رونمايي از نرم‌افزار چندرسانه‌اي «حكمت 1»، محصول مجمع عالي حكمت اسلامي امشب، يازدهم مردادماه در بيست و يكمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن‌ كريم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا)، مراسم رونمايي از نرم‌افزار چندرسانه‌اي «حكمت 1»، محصول مجمع عالي حكمت اسلامي، امشب، يازدهم مردادماه، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمين علي عباسي و محمدباقر خراساني در بيست و يكمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن‌كريم برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمين علي عباسي، معاون پژوهشي مجمع عالي حكمت اسلامي، در ابتداي اين مراسم طي سخناني به دلايل ضرورت تحول علوم انساني اشاره و عنوان كرد: علوم انساني جديد حاصل تفكر و تمدن غربي است كه هستي‌شناسي را به‌كلي از علم حذف كرده است. بنابراين ما بايد به دنبال توليد علم بر اساس مباني هستي‌شناسانه اسلامي باشيم و به جاي تقليد، توليد را در دستور كار خود قرار دهيم.

وي افزود: علوم انساني همه ابعاد زندگي بشر اعم از فردي و اجتماعي را در بر مي‌گيرد و از اين نظر، علم فرهنگ‌ساز به شمار مي‌رود؛ بنابراين بايد بستري مناسب براي رشد علوم انساني مبتني بر تعاليم اسلامي آماده كنيم و از اين طريق زمينه رشد فرهنگي را فراهم كنيم.

معاون پژوهشي مجمع عالي حكمت اسلامي اضافه كرد: تمدن غرب در حال افول است و تنها تمدني كه مي‌تواند جاي آن را بگيرد تمدن مبتني بر اسلام و تعاليم اسلامي است و اين نيز از هيچ‌يك از مسلمانان جهان بر نمي‌آيد مگر ايرانيان؛ اين سخن مبالغه نيست چراكه به رغم احترام به برادران اهل سنت بايد گفت كه اهل تسنن با حكمت بيگانه شده‌اند و عقلانيت را به حاشيه رانده‌اند.

وي در پايان توضيح داد: از زماني‌كه افرادي چون غزالي پيدا شدند و تفكر اشعري‌گري را بر دنياي اهل سنت سيطره دادند. در حقيقت بعد از ابن‌رشد، دانش مبتني بر عقلانيت در ميان اهل سنت نمي‌بينيم. در حال حاضر نيز تفكري به‌مراتب متعصب‌تر از اشعري‌گري گريبان اهل سنت را گرفته و آن سلفي‌گري و پيروي از تفكرات ابن‌تيميه است كه نتيجه‌اي جز باورهاي ضدعقلاني و تربيت تروريست ندارد. ابن‌تيميه نه تنها با عقلانيت بلكه با منطق نيز مخالف بود.

در ادامه اين برنامه محمدباقر خراساني، مدير اجرايي مجمع عالي حكمت اسلامي به ارائه توضيحاتي درباره نرم‌‌ا‌فزار حكمت پرداخت و گفت: مجمع عالي حكمت اسلامي سال قبل نيز در نمايشگاه بين‌المللي قرآن حضور داشت و 15 نشست برگزار كرد و در نهايت به عنوان موسسه برتر نمايشگاه بيستم برگزيده شد.

وي افزود: براي اين‌كه علاقه‌مندان بتوانند از نشست‌هاي سال قبل استفاده كنند نرم‌افزار چندرسانه‌اي «حكمت 1» با قابليت‌هاي فراوان و مفيد در مجمع تهيه شد.

خراساني در پايان به ويژگي‌هاي اين نرم‌افزار اشاره و تاكيد كرد: اين نرم‌ا‌فزار در دو دي‌وي‌دي تهيه شده و شامل فيلم كليه نشست‌هاي مجمع در نمايشگاه بيستم همراه با تصوير، صوت و متن سخنراني‌هاست. همچنين مستند معرفي مجمع عالي حكمت اسلامي، متن‌هاي قابل چاپ، نمايش تصاوير و فيلم‌ها در دستگاه‌هاي دي‌وي‌دي پلير از ديگر ويژگي‌هاي اين نرم‌ا‌فزار چندرسانه‌اي است.


گروه فضاي مجازي: كارگاه‌هاي آموزشي در زمينه بازي‌هاي رايانه‌اي در سومين نمايشگاه بازي‌هاي رايانه‌اي تهران برگزار مي‌شود.

به گزارش خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا)، در اين كارگاه‌هاي آموزشي آخرين مقالات و اطلاعات درباره بازي‌هاي رايانه‌اي با حضور بازي‌سازان و فعالان اين عرصه بررسي خواهد شد.

كارگاه‌هاي تخصصي آموزشي در طول برگزاري نمايشگاه در زمينه‌هاي مختلف هنري فني و تخصصي مرتبط با عرصه گيم درپنج روز تشكيل مي‌شود. همچنين فيلم كارگاه‌هاي تخصصي آموزشي برگزار شده در محل بنياد بازي‌هاي رايانه‌اي در نمايشگاه عرضه خواهد شد.

علاقه‌مندان به بازي‌هاي رايانه‌اي مي‌توانند در ايام برگزاري نمايشگاه بازي‌هاي رايانه‌اي تهران با حضور در مصلاي امام خميني(ره) در اين كارگاه‌ها حضور يابند.

سومين جشنواره و نمايشگاه بين‌المللي بازي‌هاي رايانه‌اي از 22 تا 26 مردادماه در مصلاي امام خميني (ره) تهران برپا مي‌شود.


گروه فضاي مجازي: كامل‌ترين نهج‌البلاغه در قلم هوشمند قرآني به همت شركت نرم‌افزاري حديث‌رايانه در بخش رسانه‌هاي ديجيتال بيست و يكمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن عرضه شده است.

به گزارش خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا)، شركت نرم‌افزاري حديث رايانه، قلم هوشمند قرآني را توليد كرده است كه به دليل برخورداري از كامل‌ترين نهج‌البلاغه در آن نسبت به ديگر قلم‌هاي هوشمند قرآني متمايز است.

اين قلم هوشمند قرآني به سه زبان تركي، فارسي و انگليسي است. همچنين بخشي از مفاتيح و مجموعه كامل نهج‌البلاغه در آن قرار داده شده است.

همچنين اگر قاري مورد نظر كاربر در اين قلم هوشمند قرآني نباشد، كاربر مي‌تواند قلم هوشمندش را از طريق شركت نرم‌افزاري حديث رايانه به‌روز كند و به صداي قاري مورد نظرش دست يابد.

اين قلم هوشمند قرآني در دو اندازه 4G و 8G است كه به همراه كيف چرم نفيس، هدست، كابل يو اس بي به كاربر عرضه مي‌شود. صداي هشت قاري مصري و ايراني همچون عبدالباسط، پرهيزكار، منشاوي، منصوري و حنيفي در اين قلم هوشمند قرآني قرار داده شده است.


گروه فضاي مجازي: اسامي برندگان مسابقه اينترنتي «ماه رمضان؛ ماه بهار قرآن» در وبگاه تبيان ابركوه اعلام شد.

به گزارش خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا)، اسامي برندگان مسابقه اينترنتي «ماه رمضان؛ ماه بهار قرآن» كه با هدف افزايش سطح آگاهي‌هاي ديني و قرآني به همت اداره تبليغات اسلامي برگزار شده بود، در وبگاه تبيان ابركوه اعلام شد.

پس از برگزاري مراسم قرعه‌كشي، از ميان 1022 شركت‌كننده، 40 برگزيده همچون مهدي گودرزي از تهران، زهرا برزگر از ورامين، زهرا رنجبر از تهران، طوبي بيگي از شهر ري، محمود رستمي از تهران، يگانه رستمي از علي‌آباد، زبير سردارزاده از سيستان و بلوچستان، علي ناظمي از شاهرود، مهدي شماعي‌پور از بوشهر، اميرحسين چمني از البرز، پريسا خوشنويس از تبريز، معصومه نصرالهي از تهران و مريم گوديني از كرمانشاه اعلام شدند.

همچنين رضا رياضي از تبريز، صديقه مسعودي از اقليد، اكرم مؤمني از اراك، فاطمه ليلي از تهران، فاطمه اكبرزاده از كاشان، سميرا اليف از تهران، نرجس مؤذني از طبس، فاطمه حاجي‌زاده از آران و بيدگل، اميد ديمي از بيرجند، مجيد مجيدي از مرند، محمدجواد قاسمي از رفسنجان، رضا كارگر از قيروكارزين، شهرزاد صمدي از تهران، آذر غياث‌آبادي از اراك، احمد اناري از كميجان، معصومه كامياب از تربت حيدريه، عيسي هاني‌اصل از آبادان، عبدالمحمد حق‌شناس از لار، پروين خرازصابري از رشت، كبري حسين‌پور از فريدونكنار، مسيب جواني از اصفهان، محسن نخعي از گناباد، حسين صابري از خوراسگان، ابوالفضل محمد‌خاني از زنجان، فاطمه فلاحزاده، حميدرضا صالح‌زاده و محمد آدمي از ابركوه، برگزيدگان مسابقه اعلام شدند.

برگزيدگان مسابقه براي آگاهي از نوع و نحوه دريافت جايزه خود مي‌توانند در ساعات اداري به اداره تبليغات اسلامي ابركوه واقع در انتهاي خيابان سرو مراجعه يا با شماره‌هاي 6829600 و 6824900 تماس بگيرند.


گروه فضاي مجازي: نسخه آزمايشي «پايگاه اشتراك دانش» به منظور تأمين مقالات علمي معتبر مورد نياز پژوهشگران رونمايي شد.

به گزارش خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا)، نسخه آزمايشي پايگاه اشتراك دانش «پاد» به منظور تأمين مقالات علمي معتبر مورد نياز پژوهشگران و ساير منابع الكترونيك به‌ويژه كتب به همت مركز اطلاعات، آمار و امور رايانه‌اي دانشگاه فردوسي مشهد به نشاني pad.um.ac.ir رونمايي شد.

دسترسي به بيش از 22 ميليون مقاله كه حدود 70 درصد درخواست‌ها را پوشش مي‌دهد و امكان درخواست مقاله با ارسال DOI مقاله، درباره درخواست‌هايي كه در فهرست بالا نمي‌گنجد از ويژگي‌هاي اين سامانه است. ساير منابع حجيم براي جستجو كه يك مورد آن كتاب‌هاي ديجيتال با حجم تقريبي 600 هزار عنوان شامل ژورنال‌ها، پايان‌نامه‌ها، مستند‌هاي علمي است كه تا زمان اجرا و پياده‌سازي به نوبت اعلام خواهد شد.

نگهداري سوابق مقالات دانلودشده همراه با نمايه‌سازي، بدون نياز به دانلود مجدد، بومي بودن نرم‌افزار و منطبق بودن با ساير پايگاه‌هاي دانشگاه و امكان تعامل با سرويس‌هاي مرتبط در مجموعه پايگاه‌هاي دانشگاه مانند پورتال، ايميل، كتابخانه و وبلاگ از ديگر امكانات اين سامانه است.

همچنين عدم نياز به ثبت نام در پايگاه و استفاده مستقيم از سامانه پاد با استفاده از نام كاربري و گذر واژه پورتال و امكان هم‌گرايي با ساير پايگاه‌هاي مرتبط منابع و محتوا با توجه به محدوديت‌هاي مورد انتظار دانشگاه از قابليت‌هاي ويژه‌ اين پايگاه محسوب مي‌شود.

ايجاد زيرساخت پژوهشي امن براي ارتباط ميان كاربران با اشتراك منابع و ايده‌ها در قالب شبكه اجتماعي و ايجاد بستر مناسب جهت انجام پروژه‌هاي پژوهشي مرتبط با منابع و پايگاه‌هاي ديجيتال در منابع ديجيتال حجيم و به‌روزرساني و رفع ايرادهاي پيش آمده توسط كارشناسان مركز اطلاعات، آمار و امور رايانه‌اي‌ دانشگاه از ديگر امكانات اين سامانه است.


گروه فضاي مجازي: از ميان 35 هزار منبع كتابخانه تخصصي ادبيات كتابخانه مركزي آستان قدس رضوي، نزديك به 600 منبع، الكترونيك و ديداري ـ شنيداري است.

به گزارش خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا)، با افزوده شدن پنج هزار منبع مطالعاتي به منابع «كتابخانه تخصصي ادبيات» كتابخانه مركزي آستان قدس رضوي در سه ماه نخست سال جاري، منابع اين كتابخانه به بيش از 35 هزار منبع رسيده است.

اين تعداد منابع، شامل بيش از 34 هزار منبع چاپي، افزون بر 600 منبع الكترونيك و ديداري ـ شنيداري و بالغ بر 300 پايان‌نامه است.

اين منابع در موضوعات گوناگون زباني، ادبي و فرهنگي و مربوط به نقاط مختلف جهان است و در اين كتابخانه تخصصي، آثار قابل توجهي در حوزه زبان، ادبيات داستاني، شعر، نمايش‌نامه، خطابه، فنون ادبي و پژوهش‌هاي ادبي وجود دارد كه مربوط به زبان و ادبيات كشورهاي مختلفي از سراسر جهان با زبان‌هاي متنوعي چون فارسي، عربي، لاتين، تركي، سنسكريت و ... است.

در اين مدت، افزون بر 21 هزار منبع، مورد مطالعه بيش از 9 هزار نفر از مراجعه‌كنندگان قرار گرفته است. در اين كتابخانه تخصصي با فراهم كردن فضاي مطالعاتي و راه‌اندازي چندين دستگاه رايانه، امكان استفاده مراجعان از نرم‌افزارهاي گوناگون ادبي و دسترسي به سايت‌هاي پژوهشي و متن كامل مقالات نشريه‌هاي معتبر ادبي، ميسر شده است.

كتابخانه تخصصي ادبيات، واقع در كتابخانه مركزي آستان قدس رضوي، در سال 1390 افتتاح شد و همه‌روزه با مجموعه‌اي متنوع از آثار ادبي، زباني و فرهنگي، آماده عرضه خدمات به پژوهشگران و علاقه‌مندان حوزه زبان و ادبيات است.


گروه فضاي مجازي: 17 بازي رايانه‌اي از توليدات مؤسسه فرهنگي ـ هنري تبيان در سومين جشنواره بازي‌هاي رايانه‌اي ارائه مي‌شود.

به گزارش خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا)، معاونت ارتباطات بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي، بازي‌هاي جديد رايانه‌اي توليدي موسسه فرهنگي و اطلاع‌رساني تبيان در سومين جشنواره بازي‌هاي رايانه‌اي 17 اثر را به دبيرخانه اين رويداد معرفي كرد.

اين آثار شامل 8 بازي همراه، 5 بازي كژوال و 4 بازي بزرگ است كه در سومين جشنواره بازي‌هاي رايانه‌اي تهران داوري مي‌شود.

آرش كماندار، افسانه نوروز، سرزمين من 1، زمين 2124، اكسير، دانشمندان كوچك، مار تندرو، راه قهرماني، كله بشقابي‌ها، هيولا رو بگير، حمله تك‌چشم‌ها، وي گي اسفنج باهوش، زيگول، شكست حصر آبادان، مامور ويژه 2، حماسه آلواتان و پرونده لبناني بازي‌هايي است كه از سوي تبيان در جشنواره بازي‌هاي رايانه‌اي ارائه مي‌شود.

سومين جشنواره بازي‌هاي رايانه‌اي در قالب بخش‌هاي اصلي و نگاه ويژه برگزار خواهد شد. همچنين در اين دوره، بازي‌هاي بخش مستقل در بخش‌هاي مختلف بصورت جداگانه و در ارزيابي نسبت به يكديگر جدا از بازي‌هاي حمايت شده، داوري مي‌شوند.

سومين جشنواره و نمايشگاه بين‌المللي بازي‌هاي رايانه‌اي تهران از 22 تا 26 مردادماه در مصلاي امام خميني(ره) برگزار مي‌شود.


گروه فضاي مجازي: مهلت ارسال آثار به نخستين جشنواره خبرگزاري‌ها، نشريات الكترونيك و رسانه‌هاي برخط با محوريت شخصيت امام رضا(ع) كه به همت اداره‌كل ارشاد استان تهران برگزار مي‌شود، 10 شهريورماه اعلام شد.

به گزارش خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا)، نخستين جشنواره خبرگزاري‌ها، نشريات الكترونيك و رسانه­‌هاي برخط با محوريت شخصيت حضرت علي بن موسي‌الرضا(ع) از مجموعه برنامه‌هاي يازدهمين جشنواره بين‌المللي امام رضا(ع) به همت اداره‌كل ارشاد استان تهران برگزار مي‌شود.

اين جشنواره با هدف اشاعه و ترويج فرهنگ منور رضوي، معرفي فعاليت‌هاي­ فرهنگي، هنري، مذهبي رسانه‌اي مرتبط با سيره­ ائمه معصومين به ويژه امام­ رضا(ع) و تجليل از توليدكنندگان و پديدآورندگان آثار برتر فرهنگي ـ هنري در زمينه سيره، شخصيت و معارف امام رضا(ع) و كمك به انتشار گسترده‌تر اين آثار برپا خواهد شد.

محورهاي اصلي جشنواره شامل تيتر و ليد، گزارش خبري، گفت‌و‌گوي خبري، عكس خبري، فيلم خبري و سرمقاله است و آثار شركت‌كنندگان بايد با موضوع امام رضا(ع) و در بازه زماني اول مهر 91 تا اول شهريور 92 از سوي يكي از خبرگزاري‌ها، نشريات الكترونيك و پايگاه‌هاي اينترنتي كه داراي مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هستند، منتشر شده باشد.

علاقه‌مندان براي دريافت اطلاعات بيشتر از فراخوان جشنواره مي‌توانند به نشاني t-samen.farhang.gov.ir مراجعه كنند يا با شماره تلفن 88698543 تماس بگيرند و همچنين آثار خود را با نشاني دبيرخانه واقع در تهران، سعادت آباد، بلوار دريا، خيابان مطهري شمالي، كوي مرواريد اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران و يا رايانامه tehran@shamstoos.ir ارسال كنند.

اين جشنواره به مناسبت ميلاد باسعادت حضرت امام رضا(ع) و حضرت فاطمه معصومه(س) و همزمان با دهه كرامت به همت اداره‌كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران برپا خواهد شد.

X