9بهمن 1357 10 ربیع‌الاول 1399

امام خمینی با ارسال نامه‌ای به آیت‌الله محمد صدوقی از پیامهای تبریک مردم استان یزد به مناسبت ورود ایشان به ایران تشکر نمودند و از مردم آن سامان خواستند که « همبستگی خود را کماکان با سایر طبقات ملت حفظ نموده و از تفرقه و اختلاف پرهیز نمایند »
صحیفه جلد ششم ص 96

امروز میلیون‌ها تن در سراسر کشور با راه‌پیمایی گسترده خود از نخست‌وزیری بازرگان و مورد تأیید امام اعلام پشتیبانی کردند و با شعارهای گوناگونی وفاداری خود را نسبت به امام خمینی ابراز داشتند . در ساعت 8 صبح جمعی از بازرگان و اهالی بازار تهران در مدرسه علوی به حضور امام خمینی رسیدند . در ابتدای این دیدار نماینده بازاریان ضمن تبریک بازگشت امام خمینی به ایران ، حمایت بازاریان را از دولت منتخب اعلام داشت . آن گاه امام خمینی طی سخنانی نقش بازاریان را در گسترش مبارزات مردم ایران علیه رژیم و پیشبرد نهضت اسلامی ستودند و فرمودند « اگر بازارهای ایران نبود معلوم نبود که ما بتوانیم به مقصد برسیم ، این پشتیبانی بازارهای ایران و پشتیبانی سایر اصنافی که ما داریم ... اسباب این شد . که الحمدالله به این پیشرفت عظیم رسیده است ... ولی باز این اول کار است باید تتمه این‌ها به قبرستانها بروند ... و یک حکومت اسلامی که حکومت از جانب ملت باشد ، ملت تعیین کند آن مستند به ملت باشد »
صحیفه امام ، ج ششم ، ص 90
کیهان 19/11/1357 ص 2

***

ساعت ده امروز هزاران تن از نظامیان ، همافران و افسران نیروی هوایی برای نخستین بار به طور جمعی و با اونیفورم نظامی در اقامتگاه امام خمینی رژه رفتند . همافران که در حال رژه اشک می‌ریختند به حضور امام خمینی رسیدند . آنان بعد از احترامات نظامی و مراسم خاص شعار می‌دادند: « نظامیان ملی به فرمان خمینی ، از طاغوت کستیم به ملت پیوستیم »
آن گاه امام خمینی طی سخنانی به آنها فرمودند « همان طور که در شعار خود گفتید تا حالا در اطاعت طاغوت بودید و حالا به قرآن پیوسته‌اید ... ما امیدواریم که با هم و با پیوستگی بتوانیم این طاغوت‌ها را تا آخر از بین ببریم و به جای او یک حکومت عدل اسلامی که مملکت برای خودمان باشد و همه چیز ما به دست خودمان باشد ... نه سفارت آمریکا و سفارت شوروی ... ما می‌خواهیم ارتش ما آزاد باشد ، اسرائیل در‌ آن تصرف نکند ، آمریکا در آن تصرف نکند »
حضرت امام به نظامیان شجاع ، مبارز و فهمیده که به ملت پیوسته‌اند درود فرستادند . روزنامه کیهان عصر همان روز عکس نظامیان را در حالی که به امام خمینی ادای احترام می‌کردند چاپ کرد. چاپ این عکس و خبر آن بر وحشت سران ارتش افزود و هیچ تردیدی در صحت آن نداشتند .
بختیار مدعی شد که این عکس مونتاژ شده است و به قره‌باغی دستور داد تا آن را تکذیب کند. روزنامه کیهان چند روز بعد برای اثبات واقعی بودن گزارش راهپیمایی و رژه، عکس آن را دوباره از زاویه دیگر و این بار بزرگتر چاپ کرد .
صحیفه امام – ج 6 ، ص 102-101
کیهان 21 و 19 / 1357 ص 2و1
اطلاعات 19/11/57 ، ص 2
یک سال مبارزه برای سرنگونی رژیم شاه ، ص 870

***

آیت‌الله سید محمد وحیدی در مدرسه علوی ، اقامتگاه امام خمینی – با معظم له دیدار کرد و مراجعت ایشان به ایران را تبریک گفت .
کیهان 24/11/1357 ص 6

***

امام خمینی در مدرسه علوی در حضور اعضای انجمن‌های اسلامی پزشکان و مهندسان و معلمین حکومت پهلوی را منشاء عقب‌ماندگی ملت ایران دانستند و فرمودند « به اسم متمدن کردن مملکت »، مملکت را به عقب راندند . رهبر کبیر انقلاب اسلامی ابراز امیدواری نمودند که « با وحدت کلمه و همت همه اقشار ملت ، این مملکت ساخته شود . « معلمها بچه‌های ما را تربیت کنند یک تربیت صحیح. مهندسین ما کارهای نافع بجا بیاورند و همین طور سایر اقشار »
صحیفه جلد ششم ص 104-103
***


امام خمینی به آموزگارانی که در مدرسه علوی به دیدار ایشان آمده بودند با تأکید بر اینکه کار کردن برای خدا پیروزی است فرمودند :
« می‌خواهید که حکومت خدا را در ایران اجرا کنید ، چه شکست بخورید و چه شکست بدهید پیروز هستید »
صحیفه جلد ششم ص 105
***


جمعی از افسران نیروی هوایی و همافران اصفهان در مدرسه علوی به حضور امام خمینی رسیدند و حمایت خود را از انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی اعلام داشتند . ایشان ضمن سپاس و قدردانی از نظامیان پیوسته به ملت فرمودند « ما از اوضاع دولت‌های وقت و رژیم مطلعیم که چه جنایت‌هایی مرتکب شدند تا بین ارتش و توده مردم جدایی بیفکنند. تا بین سرباز و ملت و ملت و سرباز رابطه‌ای وجود نداشته باشد ... الان که شما به دامن ملت برگشتید ملت شما را با آغوش باز بپذیرد و ما سعی داریم که شما را ان شاء الله در موقعی که حکومت عدل پیدا شد با کمال خوشی پذیرایی کنیم. »
صحیفه امام جلد ششم ص 108
اطلاعات 21/11/1357 ص 8
کیهان 21/11/1357 ص 2

امام خمینی در اجتماع طبقات مختلف مردم که به منظور اعلام پشتیبانی از مهدی بازرگان رئیس دولت موقت انقلاب اسلامی در مدرسه علوی به حضور ایشان رسیده بودند از حضور سراسری مردم ایران در راهپیمایی و اعلام حمایت آنان از بازرگان تشکر کردند و در پاسخ به کسانی که مدعی بودند که « باید ملت بگوید » فرمودند « ملت به چه زبانی بگوید ؟ ملت فریاد می‌زند ... امروز هم با فریادها ، با شعارها پشتیبانی خودشان را از دولت اسلامی اعلام کردند و اظهار تنفر از مخالفین کردند.»(1)
صحیفه جلد ششم ص 109
اطلاعات 19/ و 21/11/1357 ص 1 و 7
کیهان 21/11/1357 ص 5
***


امام خمینی به همراه منسوبین و یاران خویش بدون اطلاع قبلی به حرم مطهر حضرت عبدالعظیم (سلام‌الله علیه) مشرف شدند . امام در مدخل حرم نماز گزاردند و سپس قصد زیارت امام‌زاده حمزه نمودند. در این هنگام مردم که از ورود معظم له به حرم آگاه شده بودند در خیابانهای اطراف حرم برای دیدن امام اجتماع کردند .
کیهان 21/11/1357 ، ص 2



پی‌نوشت:
(1)اشاره به کنفرانس مطبوعاتی شاپور بختیار که گفته بود « نتایج رفراندوم مخالفان خود را اگر در آرامش برگزار شود قبول خواهم کرد »
منبع : سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی


بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

دوستان عزیز فیلم های انقلابی لینکشون کاملا درسته و میتونید فیلم ها را دانلود کنید

یکی از دوستان فرموده بودن که لینک فیلم ها خرابه ولی درست هست و میتوانید دانلود کنید

موفق باشید


مقایسه حکومت شاه با بنی امیه
تاریخ: 1/7/53
شماره: 501
ستاد بزرگ ارتشتاران
الف- مشخصات متهم: غیرنظامی حسین غفاری(1)، فرزند عباس، دارای شناسنامه شماره 2925 صادره از آذرشهر متولد 1299، شغل امام جماعت مسجد الهادی، مسلمان، تبعه ایران، متأهل، ساکن تهران، بدون پیشینه کیفری، بازداشت از تاریخ 18/4/53 تاکنون.
ب- موضوع اتهام: اقدام علیه امنیت کشور.
ج- نتیجه تحقیقات و دلایل اتهام: برابر محتویات پرونده نامبرده بالا به اتفاق فرزندش هادی غفاری در منابر مختلف مطالبی علیه مصالح کشور ایراد و ضمن سخنرانی ها در مساجد تهران و شهرستان ها و طرفداری از روحانیون مخالف دولت اقدامات و اصلاحات کنونی کشور را با زمان معاویه مقایسه نموده(2) و چنین نتیجه گرفت که در حال حاضر وضع فعلی حکومت ایران با زمان معاویه تفاوتی ننموده و احتیاج است که از طرف جوانان افرادی چون امام حسین(ع) به پا خاسته و وضع امور کشور را به دست گیرند. نام برده به همین مناسبت توسط مأمورین انتظامی دستگیر و با قرار تأمین بازپرسی شعبه 5 دادستانی ارتش بازداشت می گردد. متهم در تحقیقات معموله بیان داشته که مطالب حاد را شخصاً ترجمه و عیناً ایراد نموده است.
دلایل اتهام:
1-اعتراف متهم در برگ 44 پرونده
2-کشف کتب و اعلامیه های مضره در برگ 4 پرونده
3-نظریه ضابط در برگ 47
د- نوع بزه و انطباق آن با قانون: بزه از درجه جنحه محسوب و عمل ارتکابی از ناحیه متهم منطبق است با ماده 5 قانون مجازات مقدمین علیه استقلال و امنیت مملکتی مصوب خرداد ماه 1310 که به استناد ماده مذکور کیفر متهم مورد تقاضا است.
هـ تاریخ و محل وقوع بزه: 18/4/53، تهران
دادیار دادستانی ارتش، سرگرد قضایی یدالله قیاسی 31/6/53(3)

منبع:مرکز اسناد انقلاب اسلامی


دلا دیدی که خورشید از شب سرد
چو آتش سر ز خاکستر برآورد
زمین و آسمان گلرنگ و گلگون
جهان دشت شقایق گشت ازین خون
نگر تا این شب خونین سحر کرد
چه خنجرها که از دلها گذر کرد
زهر خون دلی سروی قدافراشت
ز هر سروی تذروی نغمه برداشت
صدای خون در آواز تذرو است
دلا این یادگار خون سرو است

منبع:نورپرتال


سیدمحمود طالقانی از فعالان سیاسی ایران در عصر پهلوی، فرزند عالم وارسته آیت‌الله سیدابوالحسن طالقانی از علمای نامدار تهران در سال 1290 شمسی در روستای گلیرد طالقان به دنیا آمد.
وی خواندن و نوشتن را در زادگاهش آموخت و مقدمات علوم دینی را نزد پدر فرا گرفت و همزمان با دوران دیکتاتوری رضاخان و اقدامات ضداسلامی او همراه خانواده‌اش عازم تهران شد و از آنجا برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم رفت و از محضر استادان بزرگی چون آیت الله حجت و آیت‌الله خوانساری بهره برد. پس از آن راهی نجف اشرف شد و مدتی بعد به قم بازگشت. 1 و سال 1318 پس از سال‌ها تحصیل، با کسب اجازه اجتهاد از آیت الله حائری‌یزدی راهی تهران شد و در مدرسه سپهسالار به آموزش علوم اسلامی و تفسیر قرآن پرداخت. در دوران حضور در تهران، به دفاع از یک خانم محجبه با شهربانی رضاخانی درگیر و به جرم اهانت به مقامات بلندپایه کشوری بازداشت و به 6 ماه زندان محکوم گردید.2
سال 1320 به منظور جذب جوانان و دانشگاهیان و آشنایی آنان با معارف اسلامی به تاسیس کانون اسلام در تهران، و انتشار مجله دانش‌آموز- ارگان آن کانون - همت گماشت و همزمان، در انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و انجمن اسلامی مهندسین که در همین سال‌ها تشکیل شده بود فعالانه حضور داشت.
وی در نهضت ملی شدن صنعت نفت تلاش‌های فراوان نمود و با آیت‌الله کاشانی روابط صمیمانه‌ای برقرار ساخت. در انتخابات دوره هفدهم مجلس شورای ملی از سوی مردم مازندران به عنوان نماینده انتخاب شد ولی به دلیل ابطال انتخابات در برخی از حوزه‌ها توسط دولت به مجلس راه نیافت.
پس از کودتای 28 مرداد 1332 جمعی از فعالان ملی و مذهبی به طور مخفی نهضت مقاومت ملی را تشکیل دادند که آیت‌الله طالقانی از جمله آنان بود.3
سال 1334 بعد از ترور حسین علا (نخست‌وزیر) توسط فدائیان اسلام به اتهام پناه دادن به نواب‌صفوی و دوستانش دستگیر و مدتی بازداشت شد. 2 سال بعد ساواک با یورش به مراکز نهضت ملی در شهرهای مختلف ایران بسیاری از اعضای فعال آن منجمله آیت‌الله طالقانی را دستگیر کرد که بیش از یک سال در زندان به سر برد.
سال 1341 در پی اعتراض به رفراندوم شاه، دستگیر و زندانی شد. بعد از واقعه 15 خرداد 1342 نهضت آزادی ایران اعلامیه شدیداللحنی با عنوان «دیکتاتور خون می‌ریزد» منتشر ساخت و رژیم شاه که آیت‌الله طالقانی را مسبب اصلی صدور این اعلامیه می‌دانست، وی را دستگیر و در دادگاه نظامی به 10 سال زندان محکوم ساخت. ایشان در دوران حبس، زندان قصر را به دانشگاه زندانیان سیاسی مبدل ساخت اما 4 سال بعد، رژیم شاه براثر فشار افکار عمومی در ایران و جهان نامبرده را آزاد نمود. 4
در روز عید فطر سال 1350 از برگزاری نماز عید توسط ایشان جلوگیری به عمل آمد و منزلش به مدت یک ماه در محاصره ماموران حکومت درآمد و سپس در دادگاه نظامی محاکمه و به 3 سال تبعید در زابل محکوم گردید که این حکم به یک سال و نیم تبعید در بافق کرمان تبدیل شد و سرانجام پس از سپری شد این مدت، در خرداد 1352 به تهران بازگشت.
از آن پس از اقامه نماز جماعت و ایراد سخنرانی ممنوع شد و در پاییز سال 1354 مجددا بازداشت و به 10سال حبس محکوم گردید.5
با اوج‌گیری انقلاب اسلامی، آیت‌الله طالقانی در روز 8 آبان 1357 از زندان آزاد شد، ولی بیکار ننشست. او برای درهم شکستن حکومت نظامی و اعلان قدرت مردم به جهانیان در روزهای تاسوعا و عاشورای سال 1357 ملت مسلمان ایران را به راهپیمایی همگانی فراخواند و روز دهم بهمن همان سال طی پیامی به پرسنل ارتش از آنان خواست تا به صفوف انقلابی مردم بپیوندند. پس از پیروزی انقلاب، با حکم امام، به عنوان امام جمعه تهران، نخستین نمازجمعه را در 5 مرداد سال 1358 در دانشگاه تهران برگزار کرد. در انتخابات مجلس خبرگان -که به منظور بررسی پیش‌نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی برگزار شد- نماینده اول مردم تهران در مجلس خبرگان گردید.
وی از سوی امام به عنوان یکی از اعضای شورای انقلاب انتخاب شد و سرانجام در نخستین ساعات بامداد روز دوشنبه 19 شهریور 1358 در تهران دارفانی را وداع گفت و بعد از یک عزاداری و تشییع جنازه کم‌نظیر توسط ملت مسلمان در بهشت‌زهرا س به خاک سپرده شد.
طالقانی در واپسین نمازجمعه خویش، خطبه ای در محکومیت اقدامات گروه‌های کمونیستی خواند و آنان را با تعبیر «یک مشت جوجه کمونیست» سخت مورد حمله قرار داد. وی همچنین با منافقین نیز به سختی درگیر شد و در جریان خلع سلاح مقر منافقین توسط نیروهای وابسته به نظام، هنگامی که سران نفاق برای عدم تحویل سلاح های خود از او کمک خواستند به‌آنان سخت عتاب کرد. در جریان بازداشت محمدرضا سعادتی جاسوس شوروی و عضو کادر مرکزی سازمان منافقین نیز با سازمان درگیر شد.6 منافقین پس از مرگ طالقانی، بسیار کوشیدند او را به نفع خود مصادره کنند، اما موفق نشدند.

منبع:نورپرتال


شک را شکسته خشم تو در بازوان من
انگار قد کشیده ام
انگار طعم حادثه ای را چشیده ام
بازو گشاده ام که زمین آغاز برشکفتن و گفتن را
با انتظار و خاک بگوید
بازو گشاده ام که سرودی از آسمان
آغاز آفرینش باران را با خاک سینه چاک بگوید
من با توام در هر کجای عشق که هستی
من نیز سنگ شعری خود را تا شیشه های پنجره ی بسته سکوت پرتاب می کنم
باید که سد شیشه فرو ریزد
وقتی که پرنده کلام رسولم اندیشناک بال گشودنهاست.

منبع:نورپرتال


در سفره مرگ آمده است
صدای آمدن دندان بر قلم
همراه با صدای گلوله است
که پشت همین میدان
در ابتدای همین کوچه
بر سینه جوان تو می تازد
و باز میکند آنرا همچون سفره
و لقمه بغض می شود
گلوله می شود
گلوی مرا می بندد
گلوی من بسته است
در سفره مرگ آمده است
منبع:نورپرتال


زمانه قرعه نو می زند به نام شما
خوشا شما که جهان می رود به کام شما
درین هوا چه نفسها پر آتشست و خوشست
که بوی عود دل ماست در مشام شما
تنور سینه ی سوزان ما به یاد آرید
کز آتش دل ما پخته گشت خام شما
فروغ گوهری از گنجخانه ی دل ماست
چراغ صبح که بر می دمد ز بام شماست
ز صدق آینه کردار صبح خیزان بود
که نقش طلعت خورشید یافت شام شما
زمان به دست شما می دهد زمام مراد
از آنکه هست به دست خرد زمام شما
همای اوج سعادت که می گریخت زخاک
شد از امان زمین دانه چین دام شما
به زیر ران طلب زین کنید اسب مراد
که چون سمند زمین شد سپهر رام شما
به شعر سایه در آن بزمگاه آزادی
طرب کنید که پرنوش باد جام شما
منبع:نورپرتال


یاد آن روزی که بهمن گل به بار آورده بود
و آن زمستانی که با خود نوبهار آورده بود
یاد باد آن دل تپیدن‏های مشتاقان یار
و آن عجب نقشی که آن زیبانگار آورده بود
عشق ما صد رشته جان در لعل نوشش بسته بود
حسن او صد چشم دل، آیینه‏وار آورده بود
از گلستان شهیدان تا به مهرآباد عشق
موج دریای زمان، چشم انتظار آورده بود
منکران گفتند با یک گل نمی‏گردد بهار
لیک ما دیدیم، یک گل صد بهار آورده بود
شب‏پرستان را به کار خویش حیران کرده بود
آفتاب ما که صبحی بی‏غبار آورده بود

«ما به او محتاج بودیم، او به ما مشتاق بود»
کان چنان، باغ محبت گل به بار آورده بود
در نگاهش جلوه گل بود و با غوغای عشق
در «چمن» هر گوشه‏ای را، صد هَزار آورده بود

منبع:راسخون


پس از دستگیری امام خمینی(ره) و وقوع قیام خونین 15 خرداد 1342، حوزه‏های علمیه عراق و نیز مردم شهرهای ایران حمایت خود را از امام و تنفر خویش را نسبت به اعمال وحشیانه رژیم شاه اعلام نمودند و خواستار آزادی فوری رهبر نهضت اسلامی ایران شدند. در ادامه این اعتراضات، اعتصاب سراسری تهران در 21 خرداد 1342 به مناسبت هفتم فاجعه خونین 15 خرداد، ضربه‏ای بود که رژیم طاغوت را درمانده‏تر کرد. همچنین مهاجرت علما و مراجع قم و مشهد و علمای سرشناس شهرستان‏ها به تهران موجب شد که رژیم، تن به سیاست آرام‏سازی و تشنج‏زدایی زند و با آزادنمایی رهبر نهضت اسلامی ایران، خشم‏ها را فرو نشاند.
منبع:irdc
X