این مرکز با انتشار بیانیه ای که بر روی وب سایت خود قرار داد، آقای احمدی نژاد را متهم کرد در آستانه انتخابات سعی دارد خود را “قهرمان ملی فناوری هسته ای” معرفی کند تا از این راه احتمال پیروزی خود را افزایش دهد.
این بیانیه با انتقاد از این سیاست آقای احمدی نژاد، برنامه هسته ای را دستاورد تلاش ۲۵ ساله محققان و مسوولان ایران دانسته و دولت میرحسین موسوی را آغاز کننده این برنامه دانسته است.
بر اساس این بیانیه، دست خالی مسوولان اجرایی در چهار سال گذشته باعث شده تا آنها به جای عرضه دستاوردهای ۴ سال گذشته خود، با حمله به دولت های گذشته افکار عمومی را از مشکلاتی مانند “تورم، بی کاری، واردات بی رویه به جای تولید، قانون گریزی و سیاست های ناپخته داخلی و خارجی” منحرف کنند.
مرکز تحقیقات استراتژیک یک موسسه تحقیقاتی است که به مجمع تشخیص مصلحت نظام وابسته است و مدیریت آن بر عهده حسن روحانی است.
آقای روحانی دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی و مذاکره کننده ارشد هسته ای در دولت محمد خاتمی بود.
این نخستین بار است که یک مرکز تحقیقاتی وابسته به حکومت ایران، در آستانه انتخابات رئیس جمهوری را به چالش می کشد.
آقای احمدی نژاد در روزهای گذشته با انتقاد از منتقدان دولت خود، آنها را به تخریب چهره خود متهم کرده است.
“بیانیه ننگین؟”
بیانیه مرکز تحقیقات استراتژیک با اشاره به انتقادهای “بی محابا و غیرمنصفانه” مسوولان ارشد دولت نهم از سیاست های هسته ای دولت محمد خاتمی، “انبان خالی” دولت محمود احمدی نژاد را علت این حملات عنوان کرده است.
این بیانیه با رد سخنان محمود احمدی نژاد درباره ننگین و ذلت بار بودن بیانیه سعدآباد که به توافق هسته ای میان ایران و کشورهای سه گانه اروپایی برای تعلیق موقت غنی سازی منجر شد، ادعای آقای احمدی نژاد درباره پایان تعلیق در دولت نهم را رد کرد.
بر اساس این بیانیه، دولت محمد خاتمی سه بار تعلیق غنی سازی را متوقف کرد تا به دولت های اروپایی گوشزد کند که توقف غنی سازی موقتی است. این بیانیه می افزاید تعلیق بار آخر در دولت محمد خاتمی و پیش از به روی کار آمدن محمود احمدی نژاد شکسته شد.
بیانیه سعدآباد پس از مذاکرات هسته ای حسن روحانی و وزیران خارجه بریتانیا، آلمان و فرانسه در تهران در مهر ۱۳۸۲ صادر شد و بر اساس آن ایران تعلیق داوطلبانه و موقت فعالیت های غنی سازی را پذیرفت.
به نوشته بیانیه مرکز تحقیقات استراتژیک، آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران، دو هفته پس از صدور این بیانیه از آن به عنوان “یک حرکت درست سیاسی” نام برد.
بیانیه مرکز تحقیقات استراتژیک همچنین می افزاید: “این ادعا که اتحادیه اروپا، شورای امنیت، شورای حکام یا آژانس بین المللی انرژی اتمی از ایران خواسته اند تمام آزمایشگاه ها و رشته های دانشگاهی مرتبط با فعالیت های هسته ای از جمله رشته فیزیک را تعطیل کنند نیز یک ادعای کاملا نادرست و خلاف واقع است.”
این بیانیه می افزاید ایران در سال ۱۳۸۱ به فناوری غنی سازی هسته ای دست پیدا کرد و چرخه تولید سوخت هسته ای در این کشور در سال ۱۳۸۳ ( یک سال قبل از ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد) تکمیل شد.
منبع:سایت انتخابات