نماینده مردم آوج و بوئین زهرا در جمع خبرنگاران پارلمانی با تاکید بر اینکه امروز همه باید صحبت‌های رهبر مقام معظم انقلاب را فصل‌الخطاب قرار دهند، اظهارداشت: ما در مواضع فکری و اصولگرایی خود جدی هستیم و نمی‌توانیم حرف‌های ناهموار را تحمل کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، روح الله جانی عباسپور نماینده بوئین زهرا و آوج در جمع خبرنگاران با اشاره به تشنج ایجاد شده بین وی و نماینده تاکستان گفت: ‌آنهایی که غائله‌ خیابانی درست کرده و اموال مردم را آتش می‌زنند، علی‌ رغم اینکه مدعی قانونگرایی هستند، قانون‌گریزی می‌کنند،همه باید به رای مردم احترام بگذارند و فصل الخطاب همه‌ این موارد هم بیانات مقام معظم رهبری است.

نماینده بوئین زهرا ادامه داد: هم آنهایی که مورد سرزنش قرار می‌گیرند و هم آنهایی که به کوی دانشگاه تعرض کرده‌اند،همه اینها محکوم هستند. وقتی قرار است فضای کشور آرام شود، نباید تنها یک گروه و مجموعه مورد مذمت قرار گیرد.

 این نماینده اصولگرا با بیان اینکه شرایط فعلی توسط بیگانگان مدیریت می شود، گفت: این مسائل از طریق بی‌بی‌سی و سی‌ان‌ان ، کلینتون و وزیر امور خارجه‌ انگلیس مدیریت می‌شوند و این افراد به خیابان‌ها می‌آیند و آنها باید مورد سرزنش قرار گیرند.

وی با اشاره به جلسه غیررسمی و غیرعلنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی که به منظور پیگیری حوادث اخیر تشکیل شده بود، گفت: مدیریت جلسه‌ صبح ضعیف بود؛ چرا که به برخی از حرکت‌ها وصحبت‌ها توجهی نکرده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه امروز همه باید صحبت‌های رهبر مقام معظم انقلاب را فصل‌الخطاب قرار دهند، اظهارداشت: ما در مواضع فکری و اصولگرایی خود جدی هستیم و نمی‌توانیم حرف‌های ناهموار را تحمل کنیم.

نماینده بوئین زهرا و آوج با اشاره به مباحثی که از سوی کاندیداها در برنامه‌های مناظره مطرح شد، خاطر نشان کرد: کسانی که مباحثی را در مناظره‌ها مطرح کردند، حتما برای خود استدلال داشتند کسانی که فکر می‌کنند که به آنها اهانت شده و اشتباه گفته‌اند می‌توانند تعقیب قانونی کنند.

جانی عباسپور در پایان سخنانش گفت که هر شخص و گروهی که عامل تشنج و اغتشاش است، باید مورد مذمت قرار گیرد .

منبع:مهرنیوز


خرم آباد - خبرگزاری مهر: نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد با اشاره به حضور حداکثری مردم در انتخابات دور دهم ریاست جمهوری، گفت: شکرانه حضور پررنگ مردم در انتخابات خدمت به آنها است.

 

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، حجت الاسلام سید احمد میرعمادی ظهر چهار شنبه در همایش فرهنگ و مدیریت جهادی و تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی لرستان اظهار داشت: پیام انتخابات چیزی جز خدمت و محبت نیست.

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد تصریح کرد: امروز که که رئیس جمهوری منتخب شده است باید همه با هم برادر باشیم و فضایی صمیمانه ایجاد کنیم تا عزت، عظمت و اقتدار ایران اسلامی حفظ شود.

وی با بیان اینکه مردم تکلیف خود را انجام داده و دین خود را ادا کردند، عنوان کرد: باید حضور 85 درصدی مردم در انتخابات را محترم شمرد و تشکر عملی از حضور مردم این است که به ملت خدمت کرد.

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد ادامه داد: مردم باید با حفظ وحدت زمینه های پیشرفت و توسعه را فراهم کنند.

حجت الاسلام میرعمادی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود عبادت، خدمت و محبت را سه مبحث مهم در بحث مدیریت جهادی دانست و گفت: اسلام دینی است که تعالیم و مجموعه فرامینش در همینه سه واژه خلاصه شده است.

وی تصریح کرد: هر کس به قصد قربت و خدمت نیازی را برطرف کند بالاترین کار را انجام داده است و بالاترین ارزش از نظر پیامبر گرامی اسلام ایمان به خدا و نفع رسانی به مردم است.

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد با بیان اینکه برای انسان چیزی ارزشمندتر از خدمت به کشاورزان نیست، بیان داشت: در تمام بخش ها قلب انسان باید سرشار خدمت الهی باشد.

حجت الاسلام میرعمادی با تاکید بر ضرورت احترام و اکرام ارباب رجوع، خطاب به مسئولان عنوان کرد: اگر روزی آمد که به مردم خدمت و محبت نکردید آن روز خوبی نیست.

مدیرعامل صندوق توسعه کشاورزی کشور نیز در ادامه این گردهمایی با بیان اینکه چند دیدگاه از جمله سازندگی در داخل کشور، بیرون از کشور و جهاد در بخش تولید در مورد جهاد وجود دارد، افزود: در بخش تولید از اوایل انقلاب تاکنون دو تشکیلات در کنار هم کار کرده اند که جهاد هم عهده دار بخش مشخصی از کشاورزی بود.

سید عبدالکریم رضوی افزود: در دهه اول انقلاب برخی محصولات مانند انواع محصولات لبنی را از خارج وارد می کردیم در حالیکه در آغاز دهه دوم انقلاب ما در این بخش به خوکفایی رسیدیم.

در پایان این گردهمایی از 38 کشاورز برگزیده لرستانی تجلیل به عمل آمد.

منبع:مهرنیوز


آیت الله موسوی اردبیلی با تاکید بر لزوم بررسی دقیق و بی طرفانه اعتراضات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، بر لزوم طرح انتقادات نسبت به نتایج انتخابات اخیر در کشور در چارچوب قانون و شرع مقدس تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در بیانیه آیت الله موسوی اردبیلی پس از عرض تبریک میلاد خجسته بانوی دو عالم حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) به محضر حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و تمامی مومنین و شیفتگان اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام)، درباره حوادث اخیر آمده است: حضور شکوهمند و افتخار آفرین مردم غیور ایران در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری برگ زرینی از افتخارات این ملت بزرگ بود که می‌توانست نیروی عظیمی جهت پیشرفت آینده کشور فراهم کند اما سیر اتفاقات رخ داده در پس آن در مسیری قرار گرفت که شیرینی انتخابات را زایل کرد.

در این بیانیه می خوانیم: اینجانب ضمن احترام به آراء آحاد ملت شریف ایران از تمامی عزیزانی که نسبت به نتایج اعلام شده اعتراض دارند، می‌خواهم که اعتراضات خود را با رعایت موازین شرعی ابراز نمایند و از دست زدن به آشوب و تخریب اموال عمومی احتراز کنند.

در بیانیه آیت الله موسوی اردبیلی آمده است: البته واضح است که این گونه اعمال از جانب مردم صورت نمی‌پذیرد و عده‌ی قلیلی در پی آنند که با انتساب این گونه اغتشاشات به ملت به اهداف ناپاک خود برسند و مردم باید با هوشیاری کامل حساب خود را از آنان جدا نمایند.

این بیانیه می افزاید: از تمامی مسئولان انتظامی و امنیتی نیز می‌خواهم که در برخورد با معترضان با رافت و ملایمت و حفظ حدود شرع و قانون رفتار کنند و از دست زدن به اعمال تحریک آمیز اجتناب کنند. حمله کردن به مراکز علمی و فرهنگی و بر هم زدن آسایش مردم در اماکن خصوصی خود با هیچ میزان شرعی و قانونی سازگار نیست.

بیانیه این مرجع عالیقدر که در مکه مکرمه تنظیم شده، ادامه می دهد: از مسوولان ذیربط انتخابات نیز می‌خواهم که با رعایت دقت و سرعت و حفظ بی‌طرفی به شکایات واصله رسیدگی نمایند و در مورد آنها به نحوی که جلب رضایت مردم را بنماید و آنان را قانع سازد اطلاع‌رسانی کنند، زیرا همان گونه که امام راحل (رحمه الله علیه) فرمود: "میزان رای ملت است" و صاحبان اصلی نظام اسلامی آنانند و این حق مردم است که از سرنوشت آراء خود مطلع شوند.

در پایان این بیانیه می خوانیم: اینجانب ضمن ابراز همدردی با تمامی کسانی که در این حوادث آسیبی به آنها رسیده است مخصوصا خانواده جان باختگان و محکوم نمودن اعمال خشونت از جانب هر کسی که صورت پذیرد، اکنون که در شهر مقدس مکه مکرمه و در جوار حرم امن الهی می‌باشم، خاضعانه از درگاه ذات اقدس ربوبی می‌خواهم که این ملت بزرگ را همواره سربلند نماید و کشور ایران و نظام اسلامی آن را تحت سایه الطاف خود حفظ فرماید.

منبع:مهرنیوز


نمایندگان ستادهای چهار نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر سه شنبه در نشستی دوستانه در حضور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، دیدگاههای خود را در باره انتخابات و مسایل مربوط به آن بطور صریح و شفاف بیان کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع ‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب،‌ نمایندگان ستادهای چهار نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر سه شنبه در نشستی دوستانه در حضور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، دیدگاههای خود را در باره انتخابات و مسایل مربوط به آن بطور صریح و شفاف بیان و مسئولان ذیربط نیز توضیحاتی را ارائه کردند.

روایتی دیگر از این دیدار را در سطرهای زیر می‌خوانید:

- عقربه‌های ساعت به 6 بعد از ظهر روز سه‌شنبه 26/03/88 نزدیک می‌شود. نمایندگان چهار نامزد فعال در صحنه‌ی انتخابات دهم ریاست‌جمهوری کنار هم نشسته‌اند تا در یک فضای صمیمی و البته متفاوت (از نظر ارزیابی انتخابات) دیدگا‌های خود را مستقیم و شفاف با "پدرملت" در میان بگذارند. "پدر ملت" عنوانی بود که یکی از نمایندگان نامزدهای رأی نیاورده (که البته از دولت‌های قبل مسؤولیت وزارت داشته است) برای حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به‌کار برد.

- ساعت 6 با ورود رهبر معظم انقلاب، هریک از نمایندگان چهار نامزد شروع به سخن کردند.

- اول نماینده ستاد شیخ‌النامزدها (تعبیر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای برای آقای کروبی) سخن گفت که تقریباً با کم و زیادش توسط دیگر ستادها تکرار شد. چون به ترتیب سنّ نامزدها، نمایندگان ستادشان سخن گفتند، دومین نوبت به ستاد مهندس موسوی رسید.

- برای سخن گفتن سومین نفر بین اینکه دکتر رضایی مسن‌تر است یا دکتر احمدی‌نژاد، یک لحظه تردید شد که نماینده ستاد دکتر رضایی نقطه نظراتش را مطرح کرد و سپس نوبت به کم‌سن‌ترین نامزد و ستاد وی، دکتر احمدی‌نژاد رسید.

- آقایان الویری، بهشتی و دانش‌ جعفری از طرف ستادهای آقایان کروبی، موسوی و رضایی، هریک اشکالات و شبهاتی را که معتقد بودند به انتخابات وارد است، مطرح کردند. برخی از مطالب مربوط به فضای انتخابات و مواضع و عملکرد نامزد منتخب بود و برخی دیگر به‌عنوان اشکالات روز رأی ‌گیری و چگونگی اعلام نتیجه‌ی انتخابات.

- آنچه به‌عنوان اشکالات مربوط به دوره‌ی منتهی به روز رأی ‌گیری مطرح شد، تقریباً همان مواردی بود که از سوی سه نامزد و یا حامیان آن‌ها در مواجهه با نامزد منتخب مطرح شده بود و کم و بیش فرد ذی‌نفع و یا حامیان وی به آنها پاسخ گفته بودند. در این جلسه نیز از سوی آقای ثمره‌‌هاشمی به‌عنوان نماینده‌ی نامزد منتخب به آن‌ها اشاره شد و البته این‌ها مواردی است که شورای نگهبان (که نمایندگانش به همراه نمایندگان وزارت کشور در جلسه حضور داشتند) خارج از حیطه‌ی قانونی صلاحیت خود برای رسیدگی می‌داند. این موضوعی بود که از سوی آقای کدخدایی به نمایندگی از طرف شورای نگهبان در جلسه مطرح شد.

- موارد مطروحه‌ی دیگر که به‌عنوان "اشکالات مربوط به روز رأی‌گیری و چگونگی اعلام نتیجه" مطرح شد، علاوه بر کلیات، نکاتی مثل کمبود تعرفه و چگونگی و میزان صدور کارت برای ناظران نامزدها در شعب اخذ رأی را در بر می‌گرفت که در گزارش آقای دانشجو رئیس ستاد کشور و آقای کدخدایی نماینده شورای نگهبان به دو مورد مشخص و مصداقی فوق پرداخته شد. البته تفاوت‌هایی بین آنچه طرف‌های ذی‌نفع (ستاد نامزدها) و طرف‌های ذی‌ربط (شورای نگهبان و وزارت کشور) مطرح کردند، وجود داشت.

- حضرت آیت‌ا‌لله خامنه‌ای دراین جلسه همچنان که خود در ابتدا تأکید کردند، می‌خواستند بیشتر حرف افراد حاضر را که به تعبیر ایشان همگی متعلّق به خانواده‌ی انقلاب هستند، گوش کنند و لذا کوتاه سخن گفتند ولی چند مطلب را مورد تأکید قرار دادند که به این مضمون بود:

- اول آنکه انتخابات مظهر وحدت ملی است و نباید اجازه داد به انشقاق ملی تبدیل شود.

- دوم آن‌که ملّت ایران هویتی یکپارچه دارد. آن‌هایی که 24 میلیون رأی به نامزد منتخب دادند، به همان اندازه دل در گرو انقلاب و نظام داشتند که 14 میلیون دیگر. چرا که 39 میلیون رأی‌دهنده‌ وجه مشترکشان دلبستگی به جمهوری اسلامی بود و وجه افتراقشان در رأی به این یا آن نامزد.

- سوم آنکه همه‌ی نامزدهای فعال در انتخابات و حامیان آن‌ها نباید به‌ گونه‌ای سخن بگویند و یا رفتار کنند که منجر به تحریک و عصبانیت طرف مقابل شود.

- چهارم اینکه ایجاد اغتشاش و آشوب، خواست دشمن است و هیچ نسبتی با نامزدها ندارد و امری محکوم است. همگان از نامزدها گرفته تا جمع حاضر (ستادها و حامیان آن‌ها) به صراحت و علنی علیه این اعمال خشونت‌آمیز که بعضاً جنایت است، موضع بگیرند.

- پنجم آنکه اشکالات و شبهات نامزدها باید رسیدگی شود و توسط مرجع قانونی که شورای نگهبان است تعیین تکلیف گردد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پایان تأکید کردند: همچنان‌که قبلاً گفته‌ام و از جمله در دیداری که آقای موسوی با اینجانب داشت تأکید کردم و قرار شد چنین شود، شما هر اشکال و شبهه‌ای که دارید، به‌ طور مشخص و روشن به شورای نگهبان (به عنوان مرجع قانونی) اعلام کنید تا طبق قانون به آن رسیدگی شود. اینجانب به شورای نگهبان تأکید کرده‌ام که حتی اگر لازم شد، صندوق‌هایی را بازشماری کنند، این کار انجام شود.

- عقربه‌های ساعت به 7 بعدازظهر رسیده است و وقت جلسه به اتمام رسیده اما پس از پایان وقت و به هنگام صرف چای و شیرینی، بعضی‌ها از فرصت استفاده می‌کنند و نکته‌ای و یا خاطره‌ای می‌گویند.

- آقای مرتضی الویری- یکی از نمایندگان ستاد آقای کروبی- اشاره می‌کند که خطبه‌ی عقد وی قبل از انقلاب در حضور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خوانده شده و رهبر معظم انقلاب می‌افزایند که من از طرف پدر همسر ایشان در جلسه‌ی عقد حضور داشتم و آیت‌الله طالقانی از طرف آقای الویری و از میزان مهریه‌ی ایشان و خانواده اصیل همسرشان سخن می‌گویند.

- آقای عباس آخوندی- یکی از نمایندگان ستاد مهندس موسوی- نقل می‌کند که فردای برگزاری انتخابات دوم خرداد که منجر به پیروزی آقای خاتمی شد، قبل از اعلام نتیجه‌ی آرا، آقای ناطق نوری بیانیه‌ی تبریک به آقای خاتمی را نوشته و ارسال کرد.

- آقای رسول منتجب‌نیا که از سوی ستاد آقای کروبی در جلسه حاضر است، پیشنهاد می‌کند برای اینکه هم رسیدگی توسط مرجع قانونی (شورای نگهبان) انجام شود وهم اعتماد نامزدها تأمین شود، در جلسه‌ای که موضوع بررسی ویا بازشماری انجام می‌شود، نمایندگان نامزدها به‌عنوان ناظر حضور داشته باشند.

- حضرت آیت‌الله خامنه‌ ای ضمن تأئید این پیشنهاد از اعضای شورای نگهبان حاضر در جلسه می‌خواهند که امکان حضور و نظارت نمایندگان نامزدها را برای رسیدگی و حتی بازشماری فراهم کنند و می‌افزایند: نامزدها اگر شکایتی درباره‌ آراء صندوق خاصی دارند، همان صندوق و صندوق‌های مورد شکایت بازشماری شود و حتی می‌توان تصادفی تعدادی از صندوق‌ها را بازشماری کرد تا هیچ شبهه‌ای باقی نماند

منبع:مهرنیوز


یک عضو ستاد انتخاباتی محسن رضایی از شرکت حامیان این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در نماز جمعه این هفته تهران خبر داد و گفت: محسن رضایی و حامیان وی با درک قانونمداری وحساسیتهای گوناگون ملی و بین المللی پس از انتخابات در هیچ تجمع و راهپیمایی شرکت نکردند.

رضا طلایی نیک از اعضای ستاد انتخاباتی دکتر محسن رضایی در گفتگو با خبرنگار مهر حضور اعضای ستاد وهواداران محسن رضایی به طور جمعی در نماز جمعه این هفته تهران را التزام عملی به رهنمودها وتدابیر فصل الخطاب مقام معظم رهبری دانست.

وی با بیان اینکه التزام عملی به تدابیر رهبر معظم انقلاب در این شرایط حساس از وظایف دینی، ملی و قانونی است اظهار داشت: پاسداشت حضور حماسی مردم در انتخابات 22 خرداد مستلزم اتحاد ملی وهوشیاری آحاد مردم و پاسخگویی مسئولان به وظایف قانونی مربوطه است.نماینده ادوار گذشته مجلس با اشاره به اینکه حمایت شفاف وجدی رهبر معظم انقلاب از رسیدگی قانونی به اعتراضات انتخاباتی از طریق شورای نگهبان هیچ عذر وبهانه ای برای رفتارهای غیرقانونی باقی نمی گذارد، افزود: محسن رضایی و حامیان وی با درک قانونمداری وحساسیتهای گوناگون ملی وبین المللی پس از انتخابات در هیچ تجمع و راهپیمایی شرکت نکردند.وی خاطرنشان کرد: اظهارات تحریک آمیزاز سوی جریانهای پیروز یا غیرپیروز انتخابات کمکی به ساماندهی فضای موجود و رسیدگی قانونی نکرده است.معاون امور استانهای ستاد انتخاباتی رضایی با بیان اینکه همه ملت ایران باید همه ملت ایران با تاسی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و به ویژه بیانات فصل الخطاب ایشان در نماز جمعه این هفته تهران به سوء استفاده بیگانگان در این زمینه پایان دهند، عنوان کرد: رهنمودها ومواضع شفاف مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان انتخابات ونمایندگان ستادهای چهارنامزد ریاست جمهوری چتر محبت و حمایت برای همه آراء 40 میلیونی و انتظارات ملت ایران بود.وی تصریح کرد: برخی از زمینه های تنشها و پیش درآمد اغتشاشات به حریم شکنیها ورفتارهای غیراخلاقی و نامانوس با موازین شرعی و قانونی قبل از انتخابات ارتباط پیدا می کند.

طلایی نیک با اظهار امیدواری نسبت به اینکه همه فعالان سیاسی ودست اندرکاران امور انتخابات وامنیت داخلی کشور تدابیر کارآمد در بازدارندگی از تکرار حریم شکنیها داشته باشند گفت: وزارت کشور به عنوان مجری انتخابات ومسئول مدیریت امنیت داخلی باید در اتخاذ تدابیر کم هزینه برای عبور کشوراز شرایط کنونی کارآمدتر عمل کند.

منبع:مهرنیوز


خبرگزاری فارس: نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس گفت: اخلال در امنیت کشور و ایجاد ناامنی، محاربه محسوب می‌شود.

فرهاد تجری درگفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی فارس افزود: اخلال در امنیت کشور و نظم عمومی بسته به خسارات و جرمی که فرد مرتکب شده متفاوت است و قاضی بر مبنای جزئیات پرونده اقدام به صدور حکم می‌کند.
نماینده مردم قصر شیرین در مجلس شورای اسلامی گفت: شدیدترین حکم برای اخلال در امنیت کشور و آشوبگری محاربه است که مجازات ان اعدام است.
تجری اظهار داشت: اغتشاش گرانی که اقدام به تخریب اموال عمومی و اموال شهروندان می‌کنند، علاوه بر محکومیت قضایی باید نسبت به جبران خسارات وارده اقدام و هزینه آن را کاملاً بپردازند.
معاون سابق دادگاه‌های عمومی و انقلاب کرمانشاه گفت: دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و قضایی باید آمران و مسببان حوادث اخیر را شناسایی و دستگیر کرده و با اشد مجازات برسانند.

منبع:فارس نیوز


حضرت آیت الله خامنه ای حضور نزدیک به 40 میلیونی مردم را افتخاری برای نظام اسلامی دانستند و با تاکید بر اینکه "همه رای دهندگان با سلایق مختلف در این حماسه بزرگ سهیم هستند" فرمودند: از شورای محترم نگهبان و وزارت کشور می خواهم تا اشکالات مطرح شده، دقیقا بررسی شوند تا شبهه ای باقی نماند.

 به گزارش خبرگزاری مهر، نمایندگان ستادهای چهارنامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در نشستی دوستانه، در حضور حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و نمایندگان شورای نگهبان قانون اساسی، وزارت کشور، سازمان بازرسی کل کشور و کمیسیون تبلیغات انتخابات، دیدگاههای خود را در خصوص انتخابات و مسائل مربوط به آن بطور صریح و شفاف بیان و مسئولان ذیربط نیز توضیحاتی را ارائه کردند.

رهبر معظم انقلاب در این نشست با تاکید بر اینکه همواره انتخابات در کشور مظهر وحدت و عزت ملی بوده است، خاطرنشان کردند: حضور نزدیک به 40 میلیونی مردم در پای صندوقهای رای یک افتخار برای نظام اسلامی است که همه رای دهندگان با سلایق مختلف در این حماسه بزرگ سهیم هستند و وظیفه همه، پاسداری از این اتحاد ملی است.

حضرت آیت الله خامنه ای حضور مردم در پای صندوقهای رای را در واقع رای به نظام جمهوری اسلامی دانستند و افزودند: در همه انتخاباتها همواره تاکید بر حضور بیشتر و گسترده مردم در انتخابات بوده است زیرا این حضور به معنای آگاهی مردم و رای آنها به نظام اسلامی و تجلی وحدت و عزت ملی است.

ایشان با تاکید بر اینکه انتخابات نباید وسیله انشقاق و اختلاف در میان مردم شود، خاطرنشان کردند: اینکه تصور شود در یک طرف 24 میلیون نفر و در طرف دیگر 14 میلیون نفر قرار دارند خطای بزرگی است زیرا آن کسانی که به رئیس جمهور منتخب و همچنین کاندیداهای دیگر رای دادند، همه به یک اندازه دلبسته و معتقد به نظام اسلامی هستند.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: در انتخابات ، رای دهندگان در گزینش افراد دارای اختلاف سلیقه هستند اما در اعتقاد به نظام و پشتیبانی از جمهوری اسلامی، همه دارای یک نظر و دیدگاه هستند.

حضرت آیت الله خامنه ای مهمترین مسئله در انتخابات اخیر را تجلی اتحاد ملی با رای نزدیک به 40 میلیون مردم دانستند و تاکید کردند: در ایام تبلیغات انتخابات، مردم در فضای با نشاط و فعالانه در خیابانها حضور داشتند و از نامزدهای مورد علاقه خود بدون هیچگونه درگیری و نزاعی حمایت می کردند که این مسئله نشان دهنده وجود مردم سالاری واقعی در نظام اسلامی است.

ایشان خاطرنشان کردند: این فضای دوستانه نباید بعد از انتخابات به فضای تقابل و خصومت تبدیل شود زیرا هر دو گروه از رای دهندگان از ملت ایران و معتقد به نظام اسلامی هستند.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: البته قاعده مردم سالاری این است که اکثریت بر اقلیت تقدم پیدا می کند ولی این به معنای ایجاد تعارض و دشمنی نیست و همه وظیفه دارند مانع از شکل گیری فضای کدورت و تعارض شوند.

حضرت آیت الله خامنه ای با تاکید بر اینکه اشکالات به انتخابات باید از مجاری قانونی پیگیری شود، خاطرنشان کردند: این اشکالات حتما باید رسیدگی شوند و من از شورای محترم نگهبان و وزارت کشور می خواهم اشکالات مطرح شده، دقیقا بررسی شوند تا شبهه ای باقی نماند.

ایشان افزودند: اگر بررسی اشکالات مستلزم شمارش  مجدد برخی صندوق ها بود، این کار نیز حتما با حضور نمایندگان ستادها انجام شود تا برای همه اطمینان بوجود آید.

رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه همواره در انتخابات گذشته به مسئولان کشور اعتماد شده است خاطرنشان کردند: با وجود آنکه مسئولان برگزاری انتخابات در دوره های متعدد گذشته از سلایق مختلف بوده اند و به آنها اعتماد کرده اند ولی این اعتماد نباید مانع از بررسی شبهه ها و اشکالات و روشن شدن حقایق شود.

حضرت آیت الله خامنه ای حضور نزدیک به 40 میلیونی مردم در پای صندوق های رای را بالاترین نصاب حضور در انتخابات بعد از گذشت سی سال دانستند و افزودند: این افتخار بزرگ که حتی رسانه های بیگانه آن را فوق العاده خوانده اند باید حفظ شود زیرا این افتخار متعلق به مردم و همه رای دهندگان است.

ایشان دو طرف پیروز و غیر پیروز انتخابات را به رعایت ملاحظاتی توصیه و تاکید کردند: هم آن کسانی که اکثریت را بدست آورده اند و هم آن کسانی که موفق به کسب اکثریت نشده اند باید با صبر و بردباری و حفظ ظرفیت لازم، در رفتار و حرکات خود مراقبت کنند.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: ظرفیت و تحمل پیروزی و عدم پیروزی کار آسانی نیست زیرا این موضوع یکی از فضایل انسانی است که باید فرهنگ آن در میان نخبگان و آحاد مردم ترویج شود.

حضرت آیت الله خامنه ای با تاکید بر اینکه عده ای با وحدت ملت ایران و تحکیم نظام اسلامی موافق نیستند، خاطرنشان کردند: این عده همان کسانی هستند که حرفهای خلاف واقع را به افراد مختلف منتقل می کنند و حتی خرابکاری نیز انجام می دهند.

ایشان افزودند: این تخریب ها و کارهای زشت و بعضی جنایاتی که اتفاق افتاد مربوط به مردم و حامیان نامزدها نیست بلکه مربوط به اخلالگران است و همه باید در مقابل آن بایستند و صریحا اعلام موضع کنند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند: مبادا کسی توهم کند که این افراد طرفداران فلان نامزد هستند، این افراد با اصل نظام و آرامش کشور مخالف هستند.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: این افراد طرفدار اغتشاش و تشنج هستند و اگر نتایج انتخابات غیر از این هم می شد، قطعا چنین حوادث پیش می آمد.

ایشان با تاکید بر اینکه عده ای امنیت و آرامش کشور را هدف گرفته اند تصریح کردند: هیچ کس نباید کاری را انجام دهد که تشنج آفرین باشد و همه باید صراحتا بگویند که تشینج و اغتشاش خواسته آنان نیست.

رهبر انقلاب اسلامی همه مردم بویژه دو طرف انتخابات را به پرهیز از اقدامات تحریک کننده توصیه و تاکید کردند: دو جناح و دو گروه یکدیگر را عصبانی نکنند چه آن کسانی که نامزد مورد علاقه آنها پیروز شده و چه آن کسانی که نامزد آنها پیروز نشده است همه باید بر محور اصلی که حضور در صحنه انتخابات و دفاع از نظام است، متمرکز شوند.

حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: امروز همه تکلیف داریم تا از هویت جمعی کشور و نظام دفاع کنیم و نگذاریم مردم در مقابل یکدیگر قرار گیرند و این اقدام موجب خشنودی حضرت ولی عصر(عج) و جریان رحمت الهی در کشور خواهد شد.

منبع:مهرنیوز


خبرگزاری فارس: صادق محصولی وزیر کشور در نامه ای به مرتضی تمدن استاندار تهران، دستور پیگیری حادثه کوی دانشگاه تهران را صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، متن نامه دستور وزیر کشور به مرتضی تمدن استاندار تهران در خصوص پیگیری حادثه کوی دانشگاه تهران بدین شرح است:
جناب آقای تمدن
استاندار محترم تهران
سلام علیکم
اهمیت جایگاه دانشگاه و دانشجویان عزیز به عنوان قشر فرهیخته و نخبه جامعه ایجاب می‌نماید مسئولان ذیربط در همه صحنه‌ها و رخدادها به این مهم توجه جدی داشته باشند.
بدنبال برخی اقدامات مخرب از سوی بدخواهان نظام مقدس جمهوری اسلامی و عوامل اغتشاشگر و واکنش طبیعی و قانونی مجریان امنیت و نظم عمومی، بالاخص در روزهای اخیر، اخباری مبنی بر ورود افراد و دستجات مشکوک به حریم کوی دانشگاه و وارد کردن لطمه و خسارت مادی و معنوی به دانشجویان محترم واصل گردید، لذا به جنابعالی مأموریت داده می شود با تشکیل هیأتی مرکب از افراد خبره و مسئول ضمن ملاطفت و دلجویی از فرزندان عزیز دانشجویمان با همکاری ریاست محترم دانشگاه تهران در اسرع وقت نسبت به:
1- شناسایی و چگونگی ورود افراد غیرمسئول به مجموعه کوی دانشگاه و مشخص کردن ماهیت واقعی مهاجمین
2- نحوه و میزان خسارات وارده
3- بررسی شکایات دانشجویان محترم ساکن کوی
4- راههای ترمیم مشکلات مادی و معنوی بوجود آمده و جبران خسارات مالی
اقدام و نتیجه را به اینجانب منعکس نمایید. بدیهی است کلیه دستگاه ها و سازمان های ذیربط حداکثر همکاری را معمول خواهند داشت.

منبع:فارس نیوز


علی اکبر محتشمی پور با تشریح موضوعات مطرح شده در جلسات امروز نمایندگان سه نامزد معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری با شورای نگهبان ، از پیشنهاد کمیته حقیقت یاب برای حل مشکل انتخابات به شورای نگهبان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید علی اکبر محتشمی پور در کنفرانسی خبری با حضور نمایندگان رسانه های داخلی و خارجی  جلسات امروز نمایندگان سه نامزد معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری با شورای نگهبان را تشریح کرد.

وی با بیان اینکه در این جلسه پیشنهاد تشکیل کمیته حقیقت یاب برای حل مشکل انتخابات اخیر در کشور به شورای نگهبان ارائه شده ، عنوان کرد: این کمیته عبارت است از هیئتی صاحب نظر و بی غرض برای بررسی تخلفات وسیع که قبل از انتخابات و در حین برگزاری صورت گرفته و تاثیر مستقیم بر سرنوشت انتخابات و رای مردم داشته است .

محتشمی پور در خصوص  کمیته حقیقت یاب مذکور گفت: ترکیب این هیئت عبارت است از سه نفر از نمایندگان مراجع تقلید، 4 نفر از نمایندگان نامزدها، یک نفر از وزارت کشور که به سود نامزدی موضع رسمی نگرفته باشد، یک نفر از شورای نگهبان که به نفع نامزدی موضع نگرفته باشد و یک حقوقدان دانشگاهی که قاضی بی طرف با معرفی کانون وکلا باشد بعلاوه دادستان کل کشور، رئیس قوه قضائیه و رئیس بازرسی کل کشور.

رئیس کمیته صیانت از آرا افزود: بررسی دخالت های عوامل دولتی و نهادها به صورت سازمان یافته در انتخابات و میزان تاثیر آن، بررسی استفاده از امکانات دولتی و موقعیت شغلی و میزان تاثیر آن از جمله این موارد هستند.

وی ادامه داد: بررسی موضوع خریداری رای و پرداخت های منتهی به زمان انتخابات و میزان تاثیر آن، بررسی مقدار واقعی شرکت کنندگان در انتخابات ، بررسی مهندسی آرا و تعیین و اعلام سهمیه و درصد رای برای نامزدها توسط وزارت کشور و بررسی گروه سایه مدیریت انتخابات از دیگر موارد مهم در این زمینه هستند.

محتشمی پور همچنین خاطرنشان کرد:  بررسی علل مانع تراشی برای حضور نمایندگان نامزدها در هیئت های اجرایی  هنگام پلمپ صندوق ها ، هنگام شمارش آرا در شعب اخذ رای و امکان تجمیع آرا و تاثیر آن، بررسی علت اعلام سریع نتایج قبل از پایان اخذ رای از طریق سیستم رایانه ای و بدون طی مراحل قانونی و برخلاف نامه رسمی  شورای نگهبان مبنی بر دستی بودن شمارش و بررسی علت اعلام و برگزاری مانور اقتدار توسط نیروی انتظامی قبل از انتخابات برخلاف ادوار قبل از دیگر مواردی است که برای بررسی توسط این هیئت به شورای نگهبان اعلام شده است.

وی در ادامه اظهار داشت: از دیگر مواردی که در این چارچوب مورد نظر ماست بررسی تبلیغات جانبدارانه صدا و سیما به سود آقای احمدی نژاد مثل تریبون آزاد یا موارد دیگر برخلاف ادوار قبل، بررسی تاثیر افتراهای مجرمانه آقای احمدی نژاد در صدا وسیما و مراکز تبلیغاتی نسبت به مقامات نظام از جهت خدشه دار کردن رقیب و جلب آرا، بررسی مدیریت تعرفه ( تعداد واقعی چاپ شده) علت عدم توزیع مناسب و کم آمدن تعرفه و تعدادی از استانهای مهم و نهایتا بررسی مدیریت زمان و علت عجله وزیر کشور برای کاهش اخذ آرا و موارد دیگر که کمیته ، خود آن را تکمیل و اصلاح خواهد کرد از جمله این موارد هستند.

محتشمی پور با اشاره به مواضع حضرت امام در خصوص شورای نگهبان و وظایف آن تاکید کرد: به نظر ما این طرح می تواند مبنای حل مشکل انتخابات باشد و ما فکر نمی کنیم شورای نگهبان در برابر رای ملت بایستد.

وی یادآور شد که طرح کمیته حقیقت یاب مورد تایید هر سه نامزد معترض به نتیجه انتخابات قرار دارد.

منبع:مهرنیوز


سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: نتایجی که از سوی وزارت کشور اعلام شده نتایج اولیه است و صحت انتخابات باید به تایید شورای نگهبان برسد که این شورا در فرصت قانونی 7 تا 10 روزه نتیجه نهایی را اعلام خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری ظهر امروز خود که با حضور خبرنگاران برگزار شد با اشاره به برگزاری انتخابات 22 خرداد، اظهار داشت: انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در کشور برگزار شد و خوشبختانه با شور و حرارت و حضور حداکثری مردم که لازم است مورد قدردانی قرار بگیرد همراه بود.

وی افزود: از جهت تعداد تخلفات انتخابات 22 خرداد، انتخاباتی بود که کمترین میزان تخلف در آن وجود داشت و این نکته هم جای تقدیر و تشکر از مردم و نامزدهای محترم دارد.

کدخدایی ادامه داد: البته نتایجی که از سوی وزارت کشور اعلام شد، نتایج اولیه است و صحت انتخابات باید به تایید شورای نگهبان برسد و ما به مدت سه روز فرصت دریافت شکایات را داشتیم که شکایات مربوطه را از سوی نامزدهای انتخابات دریافت کردیم و شورای نگهبان نیز در فرصت قانونی موضوع را بررسی خواهد کرد.

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: از جهت روند رسیدگی دو اقدام دیگر را انجام داده ایم به این ترتیب که مکانی را برای مهر نظارت در برگه های اخذ رای در نظر گرفتیم و بازرسان ویژه ای را به برخی از نقاطی که احتمال تخلفات می رفت اعزام کردیم لذا موضوع شکایات در فرصت 10 روز آینده در جلسه عمومی شورای نگهبان مطرح خواهد شد و سپس نتیجه را به اطلاع عموم می رسانیم.

وی در پاسخ به این سئوال که فرآیند رسیدگی به شکایت کاندیداها به چه شکل خواهد بود، گفت: روند کلی رسیدگی به شکایتها در قانون مشخص است و اگر لازم باشد بازشماری صندوقها را خواهیم داشت.

کدخدایی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه برخی مقامات خارجی ایجاد اغتشاش در کشور را تشویق کردند لذا چرا دادستان کل کشور به این مسائل رسیدگی نمی کند، تصریح کرد: به هر حال وظایفی که بر عهده دستگاه های امنیتی و قضایی است انجام می شود و پیروزی مردم در این انتخابات را هیچ کس نمی تواند از آنان بگیرد چرا که در روز 22 خرداد بیش از 40 میلیون رای به صندوقها ریخته شد و شورای نگهبان مدافع این آرا خواهد بود و اطمینان می دهیم که هر گونه تخلف را به دقت بررسی کنیم و گزارشی را به افکار عمومی اعلام کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سئوال که قبل از اینکه صحت انتخابات اعلام شود رئیس جمهور در یک نطق تلویزیونی حاضر شد، آیا این نقض قانون نیست؟ خاطر نشان کرد: بحث شخصی مطرح نیست و حکم قانون و نص صریح قانون می گوید نتایجی که از سوی وزارت کشور اعلام می شود نتایج اولیه است و شورای نگهبان بین 7 تا 10 روز فرصت دارد تا صحت آن را اعلام کند و لذا این امر یک روند کلی است که در انتخابات گذشته نیز وجود داشته است.

کدخدایی در پاسخ به سئوالی درباره جلسه این شورا با کاندیداها که قرار بود امروز انجام شود، گفت: ما احساس کردیم که نامزدها و هواداران آنان نگرانیهایی دارند و قطعا به گزارش ها رسیدگی می کنیم اما لازم دیدیم جلسه ای با حضور نمایندگان کاندیداها داشته باشیم به همین منظور در جلسه صبح امروز که با حضور نمایندگان کاندیداها برگزار شد روند قانونی رسیدگی به شکایات را توضیح دادیم و مطالب و نگرانی های آنان را هم شنیدیم و قرار شد مطالبی که عنوان شد در جلسه عمومی شورای نگهبان مطرح شود.

وی افزود: تلاش خواهیم کرد تا جایی که امکانپذیر است در یک روند اطمینان سازی حرکت کنیم و اگر قرار شد در جایی بازرسی یا بازشماری داشته باشیم، پیشنهاد کرده ایم که با حضور نمایندگان کاندیداها باشد.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه علت تاخیر در اعلام نتایج انتخابات خبرگان چه بود؟ گفت: تاخیری در کار نیست و اگر دقت کرده باشید در رسانه ها هم به انتخابات میان دوره ای کمتر توجه می شود و بیشتر توجهات به سمت انتخابات ریاست جمهوری که یک انتخابات سراسری است معطوف می گردد لذا نتایج این انتخابات در مراحل بعدی شمارش شد.

کدخدایی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه محورهای مهم اعتراضات کاندیداها چه بوده است، تصریح کرد: اعتراضات به صورت کتبی ارسال شده و در جلسه ای که با نمایندگان کاندیداها برگزار شد موضوعات شکایات به صورت کلی و جزئی مطرح گردیده که از جمله مسائل کلی شامل بررسی صلاحیتها، روند کلی انتخابات، استفاده از امکانات دولتی برخی از نامزدهای ریاست جمهوری، برگزاری مناظرات که حواشی زیادی در بر داشت و اینکه مناظرات روند انتخابات را تغییر داده و باید مورد بازبینی قرار بگیرد، است.

وی از جمله ایرادات جزئی را گزارش تخلفات در برخی شعبه ها و شهرستانها عنوان کرد که شورای نگهبان از نامزدها خواسته است مستندات را کامل کند.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: برخی کاندیداها بازشماری برخی صندوق ها را خواسته اند که اجمالا موافقت کرده ایم و در صورتی که شورای نگهبان با بازشماری صندوقها موافقت کند حاضریم به صورت اتفاقی یا موردی با حضور نمایندگان کاندیداها بازشماریها انجام شود.

کدخدایی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه آیا امکان جابجایی 10 میلیون رای وجود دارد یا خیر؟ تصریح کرد: امکان تغییر فیزیکی آرا به این شکل وجود ندارد و در حال حاضر هم کسی این ادعا را مطرح نکرده و گزارشهایی از تخلفات جزئی ارسال شده است. لذا امکان چنین جابجایی به هیچ وجه وجود ندارد و ناظران آموزش دیده شورای نگهبان به دقت بر روند انتخابات نظارت کرده اند و در تمامی مراحل رای گیری و حتی قبل از آن نظارت داشته اند بنابراین اینگونه موارد قطعا امکانپذیر نخواهد بود.

وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه اگر پس از بررسی نهایی ادعای عدم سلامت انتخابات به اثبات نرسد آیا به صورت جرم قابل پیگیری خواهد بود؟ گفت: تبصره 3 ماده 80 قانون انتخابات این موضوع را به طور کامل توضیح داده است و گزارش ها باید مستند باشد لذا اگر مصداق افترا باشد قابل تعقیب و پیگیری است.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سئوال که نامزدها اعتراضاتی دارند و معتقدند شورای نگهبان و مجریان یکی هستند و یکی از اعضای شورای نگهبان سخنگوی دولت است این شک چگونه پاسخ داده می شود؟ افزود: پیش داوری این موضوع که انتخابات وجدان عمومی را راضی نکرده است، درست نیست بلکه اختلاف نظرهایی به روند برگزاری انتخابات وجود دارد و ما هم قبول داریم چرا که انتخابات یک فعالیت اجتماعی و سیاسی است که افراد زیادی در آن نقش دارند اما مهم این است که چگونه با آن برخورد شود.

کدخدایی ادامه داد: این انتخابات را مانند انتخابات گذشته می دانیم و شاید در آن تخلفاتی صورت گرفته باشد که به آنها رسیدگی خواهیم کرد لذا لازم نیست برخی مطالبی که رسانه های خارجی می گویند را تکرار کنیم و آب به آسیاب دشمن بریزیم و در این جهت مطمئن باشید که شورای نگهبان مدافع تمامی آرا خواهد بود و برایش تفاوتی نمی کند که کدامیک از این کاندیداها پیروز میدان باشند چرا که هر دو از این ملت هستند.

وی در پاسخ به این سئوال که میر حسین موسوی خواهان ابطال انتخابات است، تصریح کرد: اینکه برخی نامزدها تقاضاهایی داشته باشند باید دید در چارچوب وظایف قانونی ما هست یا نه، لذا ما موظفیم در چارچوب قانون حرکت کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سئوال که برخی از اعضای شورای نگهبان مانند آیت الله یزدی، الهام و عزیزی که در میتینگ تبلیغاتی احمدی نژاد حضور داشتند آیا می توانند اعتماد مردم را در بیطرفی جلب کنند یا خیر؟ گفت: در رابطه با برخی از تخلفات و جرایمی که ممکن است اتفاق بیفتد و قانونگذار برای آن مجازات تعیین کرده با آنچه که در وظیفه شورای نگهبان و اعلام نظارت این شورا است که گاهی ممکن است به ابطال برخی صندوق ها بینجامد، برخی مسائل در حیطه وظایف شورای نگهبان نیست لذا مکانیزم نظارتی شورای نگهبان جانبدارانه نیست و ممکن است یکی دو نفر از اعضای دولت هم در این شورا حضور داشته باشند و این به مفهوم این نیست که شورای نگهبان بی طرفی خود را رعایت نمی کند.

کدخدایی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه صدا و سیما نزدیک به 6 ساعت از وقت خود را به یکی از کاندیداهایی که هنوز انتخابات به تایید نهایی نرسیده است، قرار داده، آیا می توان این مورد را جزء تخلفات محسوب کرد؟ خاطر نشان کرد: اگر ببینیم گزارشی از تخلفات به ما ارائه می شود قطعا بازرسان ویژه ای را اعزام می کنیم و در حال حاضر هم تلاش کرده ایم برخی از افرادی که با ما همکاری داشته اند در جریان امر قرار بگیرند و قطعا از حضور بازرسان ویژه استقبال می کنیم.

وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه موسوی و کروبی خواهان ابطال انتخابات هستند لذا تا چه حد امکان برگزاری انتخابات مجدد وجود دارد؟ گفت: این احتمال دور از ذهن نیست و این ادعا نیز باید بررسی شود و ما در روند مذاکرات با نمایندگان نامزدها سعی کرده ایم که به گونه ای عمل کنیم که اعتماد بزرگواران جلب شود.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سئوال که آیا شورای نگهبان با اغتشاشاتی که ایجاد می شود برخورد می کند یا خیر، تصریح کرد: ما اصل تفکیک قوا را داریم و هر نهادی وظیفه خاص خود را انجام می دهد لذا برخورد با اغتشاش گران بر عهده دستگاه های امنیتی است.

کدخدایی در پاسخ به این سئوال که اگر نامزدها قانع نشدند آیا شورای نگهبان مناظره ای را برگزار خواهد کرد؟ گفت: ما فقط اطلاع رسانی می کنیم و توضیحات لازم را به مردم می دهیم. لذا برگزاری مناظره بر عهده ما نیست.

منبع:مهرنیوز


رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حوادث کوی دانشگاه برخوردهای صورت گرفته را ناسنجیده خواند و ضمن اینکه وزیر کشور را مسئول پاسخگویی به این حوادث دانست از سیاستمداران و ملت ایران خواست تا با هوشیاری ، سخنان و اقدامات را سنجیده و به بیگانگان فرصت هرزه گویی ندهند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در آغاز جلسه علنی امروز با بیان اینکه این روزها شاهد یکسری اغتشاشات در کشور هستیم که باید نسبت به آن احساس مسئولیت کنیم، اظهار داشت: 22 خرداد با مشارکت حداکثری ملت زمینه حرکت تکاملی انقلاب اسلامی در جهت گام اساسی دهه چهارم انقلاب یعنی پیشرفت و عدالت را فراهم نمود.

وی افزود: این واقعه پتانسیل واقعی و ارزشمندی برای کشور محسوب می شود که باید قدر آن را دانست قدر شناسی از این پدیده مبارک اتحاد و همدلی و هم راستایی در جهت توسعه و آبادانی کشور است و هر گونه اظهارات و اقدامات باید در چارچوب قانون باشد.

لاریجانی تصریح کرد: توصیه های اکید مقام معظم رهبری در رسیدگی به شکایات انتخاباتی به شورای نگهبان راهگشا بود و امیدواریم این شورا با دقت و سرعت به این موضوع بپردازد و به جامعه گزارش کند و مردم عزیز را در جریان قرار دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به همه آقایان (کاندیداها) توصیه می کنیم مسیر قانونی را در پیش بگیرند.

وی گفت: از طرف دیگر برخی برخوردهای نسنجیده و نادرست در کوی دانشگاه و مجتمع مسکونی سبحان و مجتمع مسکونی نمایندگان و چند نقطه دیگر باعث ناراحتی دانشجویان عزیز و ساکنان این مناطق شده است بنده خود از برخی از این مراکز بازدید داشتم و از چند نفر از نمایندگان خواستم به این موارد رسیدگی و به مجلس گزارش شود.

لاریجانی تاکید کرد: چه معنایی دارد نیمه شب به دانشجویان در کوی دانشگاه حمله شود و یا ساعت 2:30 بامداد عده ای به مجتمع مسکونی سبحان حمله کنند و آسایش ساکنان را بر هم بزنند؟ وزیر کشور در این زمینه مسئول است و باید پاسخگو باشد.

وی گفت: در این موارد هم باید چارچوب قانونی رعایت گردد و مجلس شورای اسلامی با جدیت این خواسته را دنبال می کند.

لاریجانی در خصوص رفتارهای مداخله جویانه برخی کشورهای غربی در این شرایط تصریح کرد: برخی دول خارجی نیز در این شرایط با مواضع عجولانه و سبک سرانه ابعاد دیگری از موضوع را نشان می دهند.

وی گفت: لازم نیست آمریکایی ها نگران ایران و انتخابات آن باشند، شما بیشتر نیاز دارید که نگران حل فضاحت های سیاسی و امنیتی گذشته خود در منطقه باشید و چه خوب شد که شما در پس نقاب سخنان فریبکارانه چند ماهه اخیر خود چهره واقعی خود را نشان دادید که بعضی از ساده لوحان سیاسی تصور می کردند که در شعار تغییر صداقت دارید.

به گزارش مهر ، لاریجانی اظهار داشت: ملت ایران هوشیار است و پاسخ شما را در میادین دیگر خواهد داد. برخی کشورهای اروپایی که در شرایط فعلی در علاج مشکلات بحران مالی و جایگاه خود دچار مشکلات جدی هستند با دست پاچگی موضع گیری در مورد انتخابات داشتند. ملت ایران در 30 سال پیش قیم بزرگتر از شما را در کشور بیرون کرد و تصور نکنید مجال فرصت طلبی پیدا خواهید کرد. شما اگر بتوانید اتحاد خود را در اتحادیه اروپا حفظ کنید برایتان کفایت می کند وزن شما در حل مسائل خاورمیانه و منطقه دیده شده است که چقدر است، بی جهت اسباب بی آبرویی خود را فراهم نکنید.

وی تصریح کرد: این حوادث نشان می دهد همه سیاستمداران احزاب و ملت عزیز باید با هوشیاری اقدامات و سخنان خود را بسنجند و فرصت به بیگانگان ندهند که هرزه گویی کنند.

وی در پایان سخنان خود شهادت سربازان دلیر اسلام بخارایی، صفار هرندی، امانی و نیک نژاد را گرامی داشت.

این سخنان لاریجانی در مورد اظهارات مداخله جویانه آمریکا و برخی کشورهای غربی با شعار مرگ بر آمریکای نمایندگان مورد تایید قرار گرفت.

منبع:مهرنییوز

X